Ákos - A Hét Parancsszó (A Fénybe) video

A hét parancsszó
Előadó: Ákos
Album: A hét parancsszó
Megjelenés: 2001
Hossz: Keressük!
Szövegírók: Kovács Ákos
Kaszás Attila
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: FalconMedia
Stílus: Keressük!
Címkék: cél, élet, filozófikus, hit, igaz, isten, küldetés, tanító [+]
Miről szól a(z) 'A Hét Parancsszó (A Fénybe)' dalszöveg ?
A szöveg a Hét Parancsszóra épül: a szeretetre, erőre, bölcsességre, erényre, hitre, igazságra és szerelemre. Egyes parancsszavak a tiszteletre, hálára, felelősségre, tudásra és a jelenben élésre ösztönöznek. A szeretet és szerelem parancsszavai a szeretet fontosságát emelik ki, míg az erő parancsszava a belső erő, tűrés és a hatalom megfelelő használatának szükségességét hangsúlyozza. A bölcsesség és igazság parancsszavai a megismerés, a tökéletesség, az öröm és a korlátok elfogadásának fontosságát hangsúlyozzák. Végül, a szöveg tanulsága, hogy a hét parancsszó lényege az, hogy szeress"."
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 5, összesen 49559 alkalommal

Beküldő

julcsa77

julcsa77

Pontszám: 26

Dalszöveg

Szeresd az Istent, teremtődet, égnek és Földnek urát. Tudd, hogy teremtmény vagy és legyél hálás, hogy itt lehetsz, szeretni mindeneket. Szíved a tömérdek szépségbe úgyis belészakad.

Ez a szeretet parancsszava.

Legyél gyenge és tűrj. Hatalmas erőd ettől növekszik. Soha ne mutasd, soha ne használd, soha ne pusztíts. Szabad vagy: emeld fel magad, emeld fel a Földet!

Ez az erő parancsszava.

Nincs megismerés. Nincs tökéletesség. De a megismerés és a tökéletesség vágya mindenkinek kötelező. Nincs találás, csak keresés van. De kutatni és tanulni kell: nyújtózni a Fény felé.

Ez a bölcsesség parancsszava.

Új és tiszta légy, minden nap: ne tűrd a bűnt és a mocskot. Számoltasd el magad. Ne emlékezz és ne felejts. Karnyújtásnyi körben felelős vagy a világért, önmagadért és önvalódért.

Ez az erény parancsszava.

Most kell élned. Most élned kell. Hited az ős-eredet gyökerén növekszik, ha hagyod. Hagyd hát. A Férfi az Istent keresse, a Nő az Istent kereső Férfit.

Ez a hit parancsszava.

Egyetlen igazság van. Nincsenek nézőpontok. Ne pazarold kiszabott idődet: tudván tudd a Teremtés törvényeit, és ne harcolj ellenük. Tanulj meg örülni korlátaidnak.

Ez az igazság parancsszava.

Szárnyalj szabadon: lázadj és élj. Keresd a szerelmet, serkentsd alkotásvágyadat. Ne félj semmitől. Menj el a szakadék széléig. Add magad, olvadj fel: teremts.

Ez a szerelem parancsszava.

A Hét Parancsszó egyetlen hanggá olvad össze: Szeress!
 
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább