Kolompos Együttes

Zenei irányzat: zenés vers, népzene
Albumok: 8 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 21429 alkalommal

Bemutatás:

A Kolompos együttes egy magyar népzenei együttes, akik főként gyermekeknek muzsikálnak. Óvodákban, iskolákban, gyermektáncházakban ismertetik meg a kicsikkel a népzene, a néptánc és a népszokások alapjait. Koncertjeik interaktívak, szórakoztatóak, így nemcsak a gyerekek, de a szülők is örömüket lelik a programokban.

Biográfia:

A zenekar 1988-ban alakult és autentikus magyar népzenét játszanak. 1990-től kezdve muzsikálnak gyermekeknek. 1989-ben elnyerték a Népművészet Ifjú Mestere címet. Eleinte főleg „táncházi” körökben voltak ismertek, majd miután elkezdtek óvodákban, iskolákban is muzsikálni, ezzel párhuzamosan egy nyolc részes mesés-játékos hagyományidéző előadássorozatot kidolgozni, úgy szélesedett a Kolompos együttes elfogadottsága. Ma már egy szélesebb társadalmi réteget szólítanak meg, főleg családokat: 3 -10 éves gyermekeket és szüleiket. Évente legalább 30 ezer gyermek és a szülő látja-hallja előadásaikat táncházakban, koncerteken.

Kolompos Együttes dalszövegek (76 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább