Isten háta mögött

Zenei irányzat: Alternatív rock
Albumok: 8 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 28643 alkalommal

Bemutatás:

Az Isten Háta Mögött egy magyar alternatív rock/stoner metal/progresszív rock együttes volt. 1999-ben alakult Budapesten. Tagjai 2010-ben Sándor Dániel gitáros-billentyűs, Egyedi Péter basszusgitáros, Hortobágyi László dobos és Pálinkás Tamás gitáros-énekes. A zenekar tagja volt 2006-ig Győrfi István basszusgitáros, akinek helyére Egyedi Péter érkezett – ő régebben az Annabarbi együttes énekes-gitárosa volt, jelenleg az Óriás zenekarban tölti be ugyanezt a szerepkört.A zenekart 2010 nyarán elhagyta Bokros Csaba alapító tag és egykori gitáros, helyére érkezett Sándor Dániel, aki – többek között – az Esclin Syndo zenekarban is tag. 2011. szeptemberében a zenekar énekese bejelentette, hogy meghatározatlan ideig felfüggeszti működését.

Forrás: Wikipédia

Biográfia:

Az Isten Háta Mögött 1999 augusztusában alakult, az alapító tagok Bokros Csaba, Győrfi István, Hortobágyi László és Pálinkás Tamás voltak. Ugyanebben az évben kiadták cím nélküli első demójukat, ezt 2000-ben (Le a fejjel) és 2002-ben (Letekert szemhéj alatt a világ) további két demó követte. Az együttes 2004 elején adta ki bemutatkozó albumát Rosenkreutz kémiai menyegzője címmel. 2005 nyarán újra stúdióba vonultak, hogy felvegyék második lemezük anyagát. Ez 2005 végén jelent meg, és címe A szokásos hátborzongató kora reggeli ordítás lett. 2006-ban a csapat a feloszlás közelébe került, mikor Győrfi István Írországba távozott hosszabb időre. Az ebből adódó problémák megoldódtak, és még abban az évben Győrfi István posztjára érkezett Egyedi Péter. 2008 augusztusában vették fel harmadik nagylemezüket, ami az év őszén jelent meg A kényelmetlen lemez címmel. Legutóbbi albumuk a 2010-ben kiadott Ű.
A zenekar 2008-ig tagja volt a Budapest Rock'n'roll zenei szervezetnek.
A zenekar egy feldolgozáslemez kiadását tervezi, amelyen hatásaik, általuk kedvelt zenekarok dalai lennének hallhatóak saját hangzásukhoz igazítva. 2009-ben a zenekar fellépett a Magyar Rádió 8-as stúdiójában, mint az MR2-Petőfi Rádió "Akusztik" című műsorának szereplője. A felvétel az év novemberében került adásba.
A 2011-es Sziget Fesztiválon az a megtiszteltetés érte a zenekart, hogy három számukat a Magyar Rádió szinfónikus zenekarával adhatták elő a Világzenei Nagyszínpadon.
2011 szeptemberében négy lemez után a zenekar egy látványos koncert keretében az A38on vett búcsút a színpadtól és a közönségtől.

Forrás: Wikipédia

Tagok:

Sándor Dániel

gitár, billentyű

Pálinkás Tamás

ének, gitár

Győrfi István

basszusgitár

Bokros Csaba

ének, gitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább