Mangod

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 24998 alkalommal

Bemutatás:

A ManGod.Inc története 2005-ben kezdődött: hárman az akkor feloszlott Cadaveres de Tortugas-ból, név szerint Perso (ének, basszus), Kecskés Peti (gitár, vokál) és Viniczai Szabi (dob), kiegészülve Bacsa Gabival (gitár, vokál) a Cyborn-ból, úgy döntöttünk, egybegyúrjuk a felszabadult energiáinkat.

Biográfia:

2005-ös megalakulásunk óta sokat játszottunk itthon és a szomszédos országok klubjaiban, felléptünk kisebb-nagyobb fesztiválokon. Megnyertük a Viva és a Jim Beam közös versenyét (Tehetségvadászat 2006). Szerepeltünk több válogatáslemezen (pl. MXH MIDEM-es válogatása, BPRNR 4. és 5. válogatások, Hammerworld magazin melléklete). 2007 augusztusában jelent meg a debütáló lemezünk, a Near Life Experience, az Edge Records gondozásában, 11 sötét hangulatú, intenzív, fogós modern rock dallal. Rengeteg jó kritikát kapott a legkülönfélébb fórumokon, többek között “2007 Legjobb Debütáló Albuma” lett a Hang-Súly Hungarian Metal
Awards-on, 14 internetes magazin szerkesztőinek szavazatai alapján. Első
videoklipünk (Thank You Good Night) hetekig szerepelt a Viva televízió
közönségszavazás alapján összeállított listáján, és a Magyar MTV zenei csatorna is előszeretettel játszotta: a Rock Chart 20-as listáján a 3. helyig, az MTV Top Selection 50 legtöbbet játszott dala között a 25. helyig küzdötte fel magát. Második klipünk (The Flood) a Pixelfilm és a Goldfish koprodukciójában készült, Mészáros Dóra, Pirner Alma, Rácz Linda és Maria Bellucci művésznők közreműködésével, komoly médiaérdeklődéssel övezve. A dalaink instrumentális változatai bekerültek a „Project Torque” netes autóversenyzős játékba, egy ManGod dizájnú autóval egyetemben.

2011 őszén változások történtek a zenekar életében amikor Perso és Bacsa Gábor elhagyta a zenekart.

Pár hónap keresgélés után 2012 februárjában új tagok kerültek a zenekarba akikkel folytatni tudtuk a zenélést. Kecskés Péter gitáros mellé Szinger Szabolcs érkezett , a basszusgitáros posztját Virág ’Ales’ Zoltán látja el aki korábban a legendás Necropsia zenekarban tevékenykedett. Az énekes egy ígéretes torokkal rendelkező fiatal titán Hunyadi Zoltán lett. A tagcserék miatt érzékeltetni szerettük volna, hogy ez már egy új felállás, ezért a névből elhagytuk az Inc kiegészítést így ezután szimplán MaNGoD név alatt dolgozik tovább a zenekar. Miután realizálódott a felállás elkezdődtek a próbahelyi munkálatok aminek eredményeként 2012 őszén egy 4 számos EP- vel jelentkeztünk, mely az Edge Records gondozásában és online terjesztésében került a nagyközönség elé.

Tagok:

Kecskés Péter

gitár, vokál

Szinger Szabolcs

gitár, vokál

Virág Zoltán

basszusgitár

Albumok:

Mangod Vivos Voco

Vivos Voco

2012

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

gitaroscsaj Hozzászólás ideje: 2008-12-29 19:50:57

Utolsó bejelentkezés:
2013-12-13 17:54:37

Véleménye a(z) "Mangod" előadóról:

nagyon szeretem őket, érdemes meghallgatni :)

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább