Mystery Gang

Zenei irányzat: Garage + Jungle + Rockabilly
Albumok: 8 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 18610 alkalommal

Bemutatás:

A Mystery Gang Rockabilly Trio 1998-ban alakult. Garage, jungle, rockabilly zenét játszanak.

Forrás: Wikipédia

Biográfia:

A kezdeti egy-két évben olyan példaképek bemutatásával kezdték, mint Carl Perkins, Johnny Cash vagy Buddy Holly, majd a saját dalok felé fordultak. Műsoraik Egri Péter énekes-gitáros szövegeire és dalaira épülnek. Egy Japánban kiadott kislemez után Hot'n Wild Rockabilly Cuts című első albumuk 2001-ben jelent meg, ezt követte 2003-ban a Dig That Rock!, majd 2006-ban a saját szerzeményeket tartalmazó Jungle Fever. Mindhárom album külföldi kiadó gondozásában jelent meg. 2010-ben Live and Wild címmel koncertlemezt adtak ki. Hitelesen hozzák a kor manírjait, stílusuk színes, a rockabilly és a rock and roll mellé bejött a garage és a modern nagyváros lüktetését hozó jungle hatás is. Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint 1400 koncertet adtak, köztük olyan jelentőseket is, mint például 2009 januárjában a Művészetek Palotája színpadán bemutatott Privát Buddy Holly Story.

2010-ben sikerrel szerepeltek többek között Londonban, New Yorkban, Milánóban és Párizsban is.



Könnyűzenei munkásságuk mellett filmzenéket is írtak az amerikai Townies és a Till Attila által rendezett Pánik című filmekhez. A zenekar filmszerepet kapott Goda Krisztina Csak szex és más semmi című vígjátékában. Az énekes-gitáros Egri Péter pedig Brenner szerepét alakítja Fonyó Gergely Made in Hungária című filmjében.



Forrás: Wikipédia

Tagok:

Egri Péter

ének, gitár

Singer

nagybőgő, basszusgitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább