Ferenczi György és a Rackajam

Zenei irányzat: Jam Band
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 21461 alkalommal

Bemutatás:

Biográfia:

Ferenczi György és a Rackajam számos alkalommal bizonyította már meghatározó szerepét a magyar zenei palettán. A Rackajam együttes jelenlegi négy tagja 2005-től dolgozik együtt Ferenczi Györggyel. Fúziós zenét játszanak, melyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove. Ferenczi egyike a legtehetségesebb magyar zenészeknek; volt ő már szájharmonika világbajnok is, valamint számos koncerten, stúdiófelvételen közreműködő zenész (LGT, HBB, Edda, Zorán, Presser és sokan mások).
A zenekar életében fontos állomások többek között a Hangzó Helikon sorozatban, 2006-ban megjelent Ferenczi - Petőfi album, valamint a 2010- ben megjelent Rackák világa; mindkettő aranylemez is lett.  A zenekar azonban nemcsak zenélni, de kísérletezni is szeret: játszottak már együtt többek között az ötvenkét tagú Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral, a Tomkins Énekegyüttessel és a Száztagú Cigányzenekarral, Sebestyén Mártával, számos alkalommal Szokolay-Dongó Balázzsal, Bársony Bálinttal és Pál István Szalonnával is.

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább