VálaszÚt

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 11007 alkalommal

Bemutatás:

A zenekar 2009 novemberében alakult Budapesten.
Az együttest Szebelédi Zsolt és Móczár László hozta létre azzal a céllal, hogy az angol – magyar pop-rock hagyományokat követve egy modern és igényes zenét alkosson.
Zenéjükre jellemző: érzelem, dinamika, lélek. Izgalmas és egyéni hangzású dalaik hangulata, dallam világa széles skálán mozog. Mély gondolatvilágú szövegeik - amik egy huszonéves fiatal szemszögéből láttatják a világot - minden korosztályhoz szólnak.

Műsorukban magyar nyelvű saját szerzeményeket játszanak, és neves előadók (Beatles, Foo Fighters, Sting) kedvelt számait is feldolgozzák.

Kezdetben akusztikus koncerteket adtak duóban több pesti és vidéki klubban. Közben alakult és bővült a banda. Az együttes 2011 őszén debütált a VálaszÚt - Titok című első lemezével, amit a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban mutattak be egy fesztivál keretein belül. 2012 novemberében került bemutatásra az együttes első videoklipje, a Ments meg című saját szerzeményükre.

Ments meg klip

A 2013-as év az aktív koncertezésről szólt, hogy minél többen megismerhessék első lemezük anyagát, közben pedig gőzerővel dolgoztak az új dalokon. Év végén aztán megszületett a második lemez, ami a Van még esély címet kapta, kifejezve a zenekar hitvallását. Zenéjük az első lemez óta letisztultabbá, merészebbé vált.

Van még esély klip

Az együttes 3 teltházas pesti Van még esély lemezbemutatót tartott.

2014-ben a VálaszÚt több vidéki és határon túli koncerthelyszínre is eljutott, és nagyon sok híres és feltörekvő zenész megfordult náluk vendégként. Az Együtt a világ ellen címet viselő 2014-es klubturnéjuk lezárásaként az 5 éves zenekar megtartotta első nagyobb volumenű születésnapi koncertjét.
Önnünneplés helyett azonban arra jutottak, hogy jótékony céllal szeretnének ünnepelni, ezért felkeresték az Autisták Országos Szövetségét, és a koncert teljes bevételét felajánlották nekik.

Ezen a születésnapi-jótékonysági koncerten olyan neves zenészek voltak a vendégeik mint Takáts Tamás, Kékesi „Bajnok” László, Ézsiás Péter és Baranyecz János. A koncert az angyalföldi MagyaRock Hírességek Csarnokában zajlott le nagy sikerrel.

2015 mérföldkő a zenekar életében, ugyanis a Nemzeti Kulturális Alap egyik pályázatát megnyerve elkészítették a Mindenen át! címet viselő nagylemezüket, mely november 9-én látott napvilágot a Hammer World gondozásában.

Eddig két kislemezes dal jelent meg digitális formában az új lemezről:

Mindenen át!

Egy jó nagy korty az életből werk klip


Tagok:

Móczár László – gitár, vokál

Szebelédi Zsolt – ének, gitár

Fekecs Ákos – dob

Szabó Gergely – basszusgitár

Biográfia:

Tagok:

Szebelédi Zsolt

akusztikus gitár

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább