Dimenzió együttes

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 3870 alkalommal

Bemutatás:

A Dimenzió együttes 1978-ban alakult, Dés László vezetésével. A legelső összeállításban Dés László tenor és szoprán szaxofonon játszott, Ifj. Rátonyi Róbert zongorázott, Becze Gábor bőgőzött, és Baló István dobolt. Több tagcsere is volt az idők során, de a zenekar mindvégig megmaradt a klasszikus kvartett felállásnál. Az akkor népszerű formáció 1981-ben készített először albumot. CD-n viszont csak most hallható először, sőt a zenekar mellett egy Dés László életműsorozatot is kiad a Hungaroton. Két Dimenzió CD-ritkaság jelenik meg tehát a legendás korszak szerzeményeivel. (2008.04.29)
A Dimenzió tagjai itthon is és Európa szerte sokat koncerteztek, sikereiket a Wroclav-i jazz fesztiválon elnyert kritikusok díja fémjelzi, és az 1982-es Pori jazz fesztiválra is meghívást kaptak. Ma már ez nem tűnik annyira érdekesnek, de abban az időben kevés magyar jazz együttes rendelkezett saját számokból álló repertoárral, elsősorban standardeket játszottak, illetve klasszikus jazz témákat dolgoztak fel. A Dimenzió példája sok fiatal jazz zenészt ösztönzött akkoriban kísérletezésre, az egyéni hang keresésére.

Dimenzió együttes dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább