Illetve Zenekar

Zenei irányzat: alternatív pop-rock
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 1763 alkalommal

Bemutatás:

Az Illetve Zenekar 2013-ban alakult és azóta is rendületlenül üzemel a budapesti underground, alternatív zenei életben. Több fesztiválon is volt már alkalmunk előadóként részt venni (Művészetek Völgye, esztergomi Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál 2017, AlterTÉL 2020). Tavaly negyedik alkalommal léptünk fel a Művészetek Völgyében, Kapolcson, illetve rendszeresen koncertezünk kisebb klubokban Budapesten. Visszajáró vendégek vagyunk többek között a Hunnia Art Bisztróban és a Pótkulcsban, de volt szerencsénk játszani a FÉM Art & Caféban és a Három Hollóban is.
Első kislemezünket 2016-ban jelentettük meg, amelyet követett még néhány stúdió felvétel az évek során. Idén, pedig kiadhattuk második EP-nket, Lélekhelyek címmel, amely felkerült minden zenemegosztó portálra. Folyamatosan születnek új dalok, amelyek bővítik a repertoárunkat, így a közeljövőben esedékes lehet egy nagylemez kiadása is.
Az elmúlt hét évben, rengeteget formálódott a zenekar, amelyet leginkább tagcserék eredményeztek. A folytonos átalakulás jellemez minket, és ezzel mi is változunk. Mondhatnánk úgyis, hogy egy állandó körforgásban vagyunk, ami mindig hoz valami újat magával és ebben látjuk a fejlődést.
Szöveg centrikus dalok, pop, rock, blues, jazzes hangzásokkal tarkított zene, szürreális hangulatok, sokszor spleen életérzés egy alternatívnak nevezett kalapba dobálva.
„Minden dal mögött történet van, vagy olyan, ami mással történt meg, vagy olyan, ami velünk, vagy, ami teljesen fiktív, szürreális képzelgés. Jó benne lenni egy ilyen „családban”, ahol leírsz pár sort, ami aztán a zenétől életre kel. Dobog a szíve a történeteknek.” (Illetve Zenekar, 2020)

Tagok:
Márkus Rita - ének, szöveg, ütős hangszerek
Surán Anita - fuvola, vokál
Ambrus Lehel - klarinét, szaxofon
Szalai János - gitár, dalszerzés
Drexler Róbert - basszusgitár
Gönczi Gábor - dob

Biográfia:

Tagok:

Márkus Rita

szövegíró, ének

Csűrös Timea

zeneszerző

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább