QTZORA

Zenei irányzat: elektronikus, pop
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 598 alkalommal

Bemutatás:

A QTZORA, Kutzora Edina dalszerző énekes szólóprojektje, melyet 2022 novemberében indított útjára háromszámos "Missing Support" című EP-jével.

Zenéjében az elektronikus elemek és a filmes hangulatok ízlésesen harmonizálnak, melyeket mély érzelmi tónusú éneklése, és a kiforrott érett témái keltenek életre.

A dalokon olyan nagyszerű producerekkel dolgozott együtt, mint
Aeron Aether/Kovács Gábor, aki főként külföldi zenei piacon boldogul producerként és mastering hangmérnökként.
Occam azaz Lázár Tibor, akit a Zagar illetve a DJ Bootsie zenekarából lehet ismerős, és az új, kortárs klasszikus/experimental ambient lemezének munkálatai közben szakított időt rám.
DJ Bootsie azaz Solymosi Vilmos, aki az absztrakt hip-hop színtér megkerülhetetlen szereplője, szintén besegített az egyik dal produceri folyamataiba.

Biográfia:

Kutzora Edina a kétezres évek underground zenei színterének meghatározó énekesnője, olyan sikeres formációkból ismerhetjük a nevét, mint YONDERBOI, ZAGAR, emellet számos zenekarban közreműködött énekesként. Jelenleg az ERIK SUMO énekesnője. Pályafutását Lakatos Ágnesnél, majd a Kőbányai Zeneiskola jazz-ének szakos hallgatójaként kezdte és 2000-ben a Magyar Rádió által megrendezett Garay Attila Jazz énekverseny döntőjében az Al Jarreau vezette zsűri döntése alapján megkapta a legjobb balladaénekesnek járó díjat. Ezt megelőzően csatlakozott a zeneszerző-producer Yonderboi formációjához, akikkel a 2000-es években körbeturnézták Európát, olyan fesztiválokon léptek fel első magyar zenekarként, mint a barcelonai Sónar, a belga Pukkelpop, a holland Lowlands, Amsterdam Dance Event, Oslo Jazzfestival, rotterdami North Sea Jazz, pozsonyi Jazz Days, a zürichi JazzNoJazz, Róma Europe Fesztivál, valamint olyan helyszíneken, mint a barcelonai Razzmatazz, az amsterdami Melkweg, Paradiso stb. Edina hangját sokszor hallhattuk a Pabadam című dalban, melyet Gilles Peterson és Laurent Garnier is méltatott és játszott a Radio Nova és BBC rádióban. A Zagar formációban is sok vendégszereplést vállalt, eljutottak a Eurosonic fesztiválra, majd 2007-ben 5 másik nagyszerű énekesnővel Underground Divas néven énekelték a Zagar egyik legsikeresebb dalát, a Wings of Love-ot, mely 2007-ben az Év Dala lett, a Nemzetközi Dalszerző Versenyen (International Songwriting Competition) pedig az előkelő második helyezést érte el. 2018-ban elvégezte az ImPro School Zenei Producer képzését és ezzel párhuzamosan dalszerzést is tanult. 2019-ben csatlakozott az Erik Sumo Bandhez, akiknek 2020-ban megjelent Mount Fuji lemezén és a 2022-es Words - Volume 1-2 című új dupla lemezén is már az ő hangja hallható Tövisházi Ambrus és Kiss Erzsi mellett. 2022-ben QTZORA néven indított projektjével dalszerző-énekesként mutatkozott be a háromszámos Missing Support című EP-jével.

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább